close icon
Üdvözöljük a Copykreában

Felismertük, hogy egy másik helyről böngészik, amely megfelel a weboldalnak. Nincs weboldalunk annak az országnak, ahonnan meglátogat, de van egy világméretű weboldalunk. Kérjük, erősítse meg, hogy melyik webhelyet szeretne meglátogatni.


Zöld a lelkiismeretünk

A Copykrea-nál egyértelműek vagyunk, hogy a fenntarthatóság és a bolygó védelme nem lehet egyszerűen csak skandálható szlogen.

Lelkiismeretünk zöld

A Copykreánál világossá vált számunkra, hogy a fenntarthatóság és a bolygó védelme nem csak könnyen hangoztatható jelszavak.

Célunk, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a környezet tönkretétele nélkül haladjunk előre. Mit teszünk tehát, hogy ezt elkerüljük? Nos, amit tudunk.

Kezdjük azzal, hogy - mivel egy fénymásoló üzlet alapja a papír - úgy döntöttünk, hogy kizárólag FSC és ökocímke minősítésű papírt használunk. Más szóval olyan papírt, amely felelősen kezelt erdőkből származik, és biztosítja a környezetvédelem iránti elkötelezettséget.

Minden 80 g-os és 100 g-os nyomtatványunkhoz Navigator papírt használunk. És nem csak azért, mert ez FSC és Ecolabel minősítésű prémium papír, hanem azért is, mert a vállalat CO2-semleges elkötelezettséget vállal, és úttörő szerepet játszik a nagyszabású szén-dioxid-kiegyenlítési projektekben. Mit jelent ez? Azt, hogy úgy dolgoznak, hogy az általuk termelt CO2 mennyisége megegyezzen az általuk megszüntetett mennyiséggel. Ez a kötelezettségvállalás, amelyet ha minden vállalat teljesítene, a globális felmelegedést (a szakértők szerint) 1,5 Celsius-fokra korlátozná.

Ezért, bár a Navigator már 2021-ben elérte a CO2-kibocsátásának 30%-os csökkentését, és hogy az általa felhasznált energia 70%-a megújuló forrásból származik, 2035-re azt a célt tűzte ki, hogy a CO2-kibocsátás csökkentése 86%-ra nőjön, és a papír előállításához felhasznált energia 100%-a megújuló legyen.

  

A 300 grammos nyomatokhoz ColorCopy papírt használunk, amely a Mondi cég márkája. A vállalat határozottan elkötelezett az erdőirtásmentesség, a fenntartható erdőgazdálkodás és a felelős beszerzés mellett, és rendelkezik FSC és PEFC tanúsítvánnyal. Emellett cselekvési tervvel is rendelkeznek (MAP2030), amely három kulcsfontosságú területre épül: körforgásos gazdasági megoldások, éghajlatváltozás, valamint a csapatok szerepvállalása és befogadása. 

Elkötelezettek vagyunk a tintasugaras és lézernyomtató berendezésekkel történő felelős nyomtatás és a fenntartható tinták használata mellett is. A közömbösség nem opció, ha a bolygóról van szó.

NYOMTATÁSI TINTÁK FENNTARTHATÓ
NAVIGATOR ® PAPÍR ÖKOLÓGIAI
FELELŐSSÉGES NYOMTATÁS A KÖRNYEZETVEL
TUDATUMUNK ZÖLD

KÖRNYEZETVÉDELMI KÖRNYEZETVÉDELMI NYOMTATÁS